نظرات شخصی

حیاط خلوتی برای بیان دیدگاه های من درباره هرچیزی که به آن فکر می کنم.

نظرات شخصی

حیاط خلوتی برای بیان دیدگاه های من درباره هرچیزی که به آن فکر می کنم.

نظرات شخصی

امید برومندی
متولد 1367
اینجا حیاط خلوتی است برای بیان دیدگاه های شخصی اینجانب درباره هرچیزی که به آن فکر می کنم.
پیج شخصی من در اینستاگرام: omidbromandi@

۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

کرونا کاری کرده که باید یک دور هم قرارگرفتن ساده و همیشگی رو هم جشن بگیریم و شکر گزار خدا باشیم.

البته کرونا هم اگه نبود، این دوستان و  همکاران و همسایگان نازنین ارزش ساختن هزاران آلبومعکس رو در کنارشون داشتن و  در مرحله بعد، این درختان زیبای #اقاقیا توی حیاط دفترمون، جون میدن واسه گرفتن عکس هایی به اندازه ده ها آلبوم خاطرات 

خصوصا من که عاشق عکسم. این شد که امروز و دیروز با تعدادی از دوستان و همکاران و همسایه های محل کارم خودمو خفه کردم بس که عکس گرفتم. هی لابه لای شاخه های اقاقیا می لولیدم و سلفی می گرفتم یا می دادم ازم عکس بگیرن. همینقدر لطیف، همینقدر رمانتیک و شایدم همینقدر جلف، همینقدر لوس 
.
تازه من از اونام که نه تنها خودم عکس می گیرم،  بلکه بقیه رو هم مجبور به عکس گرفتن می کنم. حتی اونایی که خیلی خجالتی یا سخت گیر هستن و هی میخوان فرار کنن.

ضمناً بلدم نیستم توی عکس ها اخم کنم و ژست های جدی بگیرم، آخه تا خنده هست، چرا اخم؟ دیگه حالا زندگی به اندازه کافی ماتم داره و مشکلاتش اخم به پیشونیمون میاره، ولی جلو دوربین، که میشه خندید.
.
خلاصه اینکه بازم خداروشکر تا اینجای کار که کرونا رو پیچوندیم، بعد از اینم انشاالله می پیچونیمش. خداروشکر به خاطر همین دور هم بودن ها، همین دوستی های با ارزش و همکاری های مفید و حتی همین زندگی های روتین اداری و کاری که بعد از کرونا فهمیدیم قدر همون چیزایی که ساده به نظر می رسید رو هم باید بدونیم.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۹ ، ۰۰:۲۷
امید برومندی

یه موضوع ناراحت کننده ای که مدتیه ذهن منو به خودش مشغول کرده و البته هنوز  برای من نیاز به بررسی بیشتر هست، اینه که آیا کشور ما در سالهای اخیر تحت سلطه چین و روسیه قرارگرفته؟ و چین به عنوان ابرقدرت اقتصادی جهان داره مثل یک ارباب با ایران برخورد میکنه؟
.
نمود واضحی از این موضوع، در جریان بحران کرونا خودشو خیلی بروز داده.
.
 مثلا در روزهای اخیر بعضی مقام های بهداشتی ایران از جمله کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، از پنهانکاری ها و آمار و اطلاعات اشتباهی که چین درباره این بیماری به جهان داده و باعث شده اولش این بیماری زیاد جدی گرفته نشه، انتقاد کردن. ولی بعدش با توئیت های سفیر چین در ایران یه جوری که انگار  چانگ هوآ گوش مقامات کشور ما رو پیچونده و به خاطر این حرفاشون دعواشون کرده، هم وزارت بهداشت و هم وزارت خارجه اومدن با لحنی دلجویانه به ستایش و تقدیر ازرچین پرداختن و معذرتخواهی کردن و همچنین در بین مقامات داخلی کشور خودمون هم هجمه های زیادی به سمت جهانپور انجام شد.
.

قبل تر هم در بهمن ۹۸ در حالیکه کرونا تازه داشت جدی میشد وقتی که دولت ممنوعیت پروازها به چین رو اعلام کرد، سفیر چین در ایران با مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان که متعلق به بخش خصوصی است، دیدار کرد و تا چند وقت بعدش پروازها ادامه پیدا کرد.
.
الان این سئوال برای من پیش اومده، که آیا ۴۲ سال بعد از اینکه مردم اون زمان شعار نه شرقی و نه غربی رو سر دادند، حالا رسما باید بپذیریم که مدت هاست تحت سلطه بلوک شکست خورده شرق به رهبری چین و روسیه قرار داریم؟
.
گفتم بلوک شکست خورده شرق چون به گفته بسیاری از تحلیلگرها چین الان فقط ظواهر سیاسیش همچنان کمونیستی است وگرنه در اقتصادش عملا به سمت اقتصاد سرمایه داری از نوع غرب پیش رفته و موفقیت های چشمگیر اقتصادیش هم احتمالا نتیجه همین تجدید نظر در سیاست های اقتصادیش بوده.

مشاهده مسائلی مثل سکوت و موضع انفعالی ایران در مقابل کشتار و ظلم های دولت چین نسبت به مسلمانان اویغوری، وادادگی در برابر واردات بی رویه کالاهای بنجل و ارزان چینی به کشور که باعث تخته شدن بسیاری از کسب و کارها شد و الان هم بله قربان گویی مقامات کشورمون در برابر سفیر ایران در چین، سه تا از مواردی هست که متاسفانه این باور رو تقویت می کنه که ما اگرچه در دهه های گذشته روز به روز روابطمون با جهان غرب تیره تار تر شد، اما از این طرف ارباب دیگه ای پیدا کردیم. روسیه و چین کمونیست. شخصا دوست دارم کشورمون آزاد و مستقل باشه، اما اگر قرار باشه از سیاست های یکی از ابرقدرت های غربی و شرقی پیروی کنیم و زیر سایه اونها قرار بگیریم، من شخصا تمدن غرب رو با همه ایراداتی که داره، در مجموع بهتر و دوست داشتنی تر از اونچه در چین و روسیه هست، می دونم.

 


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۹ ، ۲۳:۵۷
امید برومندی

این یادداشت دیروز 13 فروردین 99 در مجله اینترنتی اسرارنامه منتشر شد:

 

در روز طبیعت دعوتید به تور مجازی طبیعتگردی در پیج اکوتوریسم سبزوار


مدتی است کرونا همه آداب و رسوم و قول و قرارهای اجتماعی مردمان جهان را به هم زده است. یکی از مهمترین هایش برای ایرانیان آیین سیزده بدر است. روزی که همه ساله بسیاری از ایرانیان به دل دشت و کوه و جنگل می زنند تا در کنار خانواده با نسیم روح نواز نوروزی و مناظر زیبای طبیعت بهاری، جانشان را تازه کنند. در نوروز 99 اما از سیزده بدر خبری نیست. زیرا امسال رعایت خانه نشینی برای قطع زنجیره کرونا الزامی است. اما خوشبختانه فضای مجازی این امکان را فراهم آورده که از کنج خانه ها هم بتوانیم راهی تورهای طبیعت گردی شویم. به شرط آنکه شهروندان خوش ذوق و با صفایی مثل سیدیوسف آزاد در هر شهر و منطقه ای باشند که با عشق و پشتکاری جانانه به گردآوری فیلم و تصاویر نابی از طبیعت شهر و منطقه خود بپردازند.


آقای آزاد از شهروندان فرهیخته سبزواری است که با مدرک دانشگاهی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی سالهاست که با همتی ستودنی می کوشد تا زیبایی ها و ویژگی های اکوتوریسم منطقه سبزوار بزرگ را در فضای رسانه هایی که در اختیار دارد، به همگان معرفی کند.


معلمی دلسوز و علاقه مند که به لطف ارتباط دوستانه ای که با همه شاگردانش در طول سالهای آموزگاری پیدا کرده است، حالا چند سال بعد از بازنشستگی هم تیمی بزرگ به وسعت همه شهر و روستاهای غرب خراسان رضوی دارد و وبلاگ او به نام اکوتوریسم سبزوار بزرگ و همچنین پیج اینستاگرامی اش با همین نام با کلیپ هایی که خودش و شاگردان سابق و دوستان امروزش تهیه می کنند، هنوز کلاسی مفرح و آموزنده است برای یادگیری و شناخت و لذت بردن از جغرافیا و طبیعت شهر و دیار زیبای مان.


سید یوسف آزاد به واسطه این همه سال خدمت عاشقانه اش در راستای معرفی جغرافیا و اکوتوریسم سبزوار بزرگ یک قهرمان مردمی است. آخر قهرمان که نباید حتما مانند رستم افسانه ای شاهنامه با گرز گران به جنگ اکوان دیو برود، قهرمانان واقعی همین مردم با صفایی هستند که بین ما بی ادعا و بی هیچ چشمداشتی عشق می ورزند و دست به کارهای بزرگی می زنند و شاید مثل آقای آزاد چشم هایمان را به زیبایی های جهان اطرافمان باز می کنند.


بنابراین در این سیزده بدر قرنطینه ای دعوتید تا همراه ما به تور مجازی طبیعت گردی در پیج اینستارگامی اکوتوریسم سبزوار به مدیریت سیدیوسف آزاد بیایید:
@sabzevar_ecotourism

https://www.instagram.com/sabzevar_ecotourism/?hl=en

همچنین می توانید برای ورود به وبلاگ اکوتوریسم سبزوار هم اکنون روی اینجا کلیک کنید.


 

تصاویری از کانال تلگرامی اکوتوریسم سبزوار بزرگ

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ فروردين ۹۹ ، ۰۰:۵۷
امید برومندی



 فرش سبزوار نامی است که در روزگار فعلی در مقابل نام هایی مثل فرش کاشان، فرش کرمان، فرش تبریز و فرش مشهد فروغ چندانی ندارد. اما به تازگی انتشار مطلبی در وبسایت مرکز ملی فرش ایران، باعث شد نام فرش سبزوار در میان رسانه های کشور مطرح شود. مطلبی که در وبسایتی تخصصی در حوزه فرش نشان داد، روزگاری فرش بافی هنر و صنعتی پر رونق در غرب خراسان رضوی بوده است. 
 
به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه در مطلب درج شده در وبسایت مرکز ملی فرش ایران که با عنوان فرش های دوره ایلخانان و تیموریان انتشار یافته بود، به نقل از کتاب خاطرات تیمور لنگ به نام «منم تیمور جهانگشا» چنین آمده بود:
«... به من گفته بودند که در سبزوار، سیصد هزار کارگر در کارخانه‌های قالی‌بافی به کار مشغول هستند و آن‌جا بزرگترین مرکز قالی‌بافی دنیا است من نمی‌توانستم باور کنم که سبزوار سیصد هزار کارگر قالی‌باف داشته باشد ولی می‌دانستم که در دنیا مکانی نیست که بیش از سبزوار در آن قالی ببافند.» (منبع1) ، (منبع2)
 
هر چند برخی معتقدند ممکن است این گفته تیمورلنگ درباره قالی بافی در سبزوار اغراق آمیز باشد، اما حتی اگر اغراق آمیز بودن این جمله را بپذیریم، نمی توان کلیت آن را صد در صد انکار کرد. زیرا دلیلی نداشته است که تیمور در این زمینه بخواهد دروغی درباره رونق قالی بافی در سبزوار بگوید. خصوصا اینکه باید بدانیم تیمور در زمانی به ایران آمد و سبزوار را فتح کرد که این شهر حدود نیم قرن پایتخت حکومت سربداران بود و بخش های زیادی از شرق و شمال شرق ایران از جمله شهرها و مناطق مهمی نظیر مشهد، کاشمر، نیشابور، استرآباد(ناحیه گرگان) تحت تسلط آن بودند.(منبع) بنابراین بعید نیست که سبزوار توانسته باشد در طول دوره 50 ساله پایتختی خود به رشد جمعیتی و مرکزیت تولید و تجارت بسیاری از کالاها و محصولات مهم کشور نظیر فرش رسیده باشد.
 
به هرحال این اظهارات تیمور در کتاب خاطراتش، یک گزارش تاریخی است که باید برای بررسی وضعیت شهرهای ایران در آن روزگار مورد بررسی قرارش داد.
 
اما به راستی امروز بر سر فرش سبزوار چه آمده است؟ هنر و صنعت فرش بافی در غرب خراسان در کدام رده بندی فرش ایران قرار دارد؟ و هنرمندان فرش باف سبزوار در چه وضعیتی هستند؟ این ها سئوالاتی است که می طلبد هم رسانه ها و هم مسئولان مربوطه در ادارات و ارگان هایی نظیر صنعت-معدن-تجارت ، میراث فرهنگی ، شورای شهر، فرمانداری و ... بیشتر و بیشتر پیرامون پاسخ آن ها بیاندیشند و خوشبختانه مدتی قبل خبرگزاری تسنیم در گزارشی با عنوان « خراسان رضوی|نقش «مصائب و مشکلات» بر تار و پود فرش دستباف سبزوار» به آن پرداخته است.
 
فرش خصوصا نوع دستبافت آن علاوه بر اینکه یکی از زمینه های مهم اشتغال زایی در بین بسیاری از روستائیان و نیز یکی از اقلام شاخص اقتصادی ایران در زمینه صادرات غیرنفتی بوده است، همچنین از مهمترین محصولاتی است که می توان جلوه های فرهنگ و هنر ایرانی را نیز در آن مشاهده کرد.بنابراین حفظ و ادامه این هنر و صنعت دستی ارزشمند می تواند از ضرورت های اقتصادی و فرهنگی کشور محسوب شود. 
 
 دریافت سفارش بافت فرش در ابعادی بزرگ و با نقوش و یا ویژگی هایی خاص برای مساجد یا حرم های ائمه (ع) در ایران و در سایر کشورهای جهان و نیز برای استفاده به عنوان هدایای نفیس در سفرها و دیدارهای دیپلماتیک مقامات، می تواند از راه های مهم و موثر حمایت و ادامه هنر فرش بافی ایرانی در شهرهای مختلف باشد. نمونه این کار را چند سال قبل تعدادی از هنرمندان نیشابوری انجام دادند که یکی از بزرگترین فرش های جهان را با مساحت 5هزار و 600 متر مربع توسط 1200 قالی باف برای مسجد شیخ زاید در شهر ابوظبی امارات متحده عربی بافتند. (منبع)
 
مطمئنا تحقق این گونه رکوردها و انجام چنین پروژه هایی در یک شهرستان شانسی نیست بلکه زیرکی و همت و ایده پردازی های مناسب از سوی مسئولان محلی نظیر اعضای شورای شهر، شهرداران، فرمانداران، رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و سایر مسئولان و تشکل های هنری و مردمی را می طلبد. آیا در سبزوار نیز می توان برای بازگرداندن بخشی از شکوه سابق این شهر در صنعت فرش بافی چنین ایده هایی را دنبال کرد؟

 

عکس های زیر تزئینی است

 

 

نویسنده: امید برومندی

 

این مطلب اولین بار در مجله اینترنتی اسرارنامه در اسفند 98 منتشر شده است. 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۷ فروردين ۹۹ ، ۰۰:۴۶
امید برومندی